Sikker nethandel og fordele ved dette.

Sikker nethandel koala media

Altid sats på en side med sikker nethandel! Den digitale alder har gjort, at vi ser en stigning i nethandel hvert eneste år. Det betyder også, at danskerne begynder at købe mere og mere på nettet – også flere og flere forskellige produkter. Denne udvikling har også haft en betydning for det som man kalder online snyderi. Det var sådan at tilbage i 2016 var der over 400.000 tilfælde af, at danskere var blevet snydt på den ene eller anden måde gennem en online handel og derfor vil flere danskere sørge for sider har sikker nethandel.

Gør man det op i procenter, så er det svarende til, at vi ser en tiendedel af den danske befolkning blive snydt på nettet – det er en stor del. Derfor er der også kommet en øget fokus på, hvordan man kan foretage sikker nethandel.

Noget af det man selv kan gøre, som forbruger, for at sikre sin nethandel er, at man altid lige tjekker op på det sted man handler, inden man køber det til sidst. Sikker nethandel er nemlig også noget man kan bruge andres erfaringer til at sikre. Derfor kan man med fordel bruge Facebook, trustpilot eller lignende sider. Ydermere kan det betale sig at bruge sine VISA/masterkort til at betale med – de er nemlig indbefattet af indsigelsesordningen, hvilket betyder at man kan få sine penge tilbage, hvis det ikke var en sikker nethandel.

HTTPS og sikker nethandel

Altid sørg for at checke at en hjemmeside har et sikkerhedscertifikat (SSL) på deres hjemmeside. Det gør at alle forbindelser mellem side og bruger er krypteret, så hackere og andet, ikke kan tilgå informationen nemt.

Det kan du checke ved at siden har en lås ved siden af hjemmeside adressen, så er du bedre sikret og kan foretage en sikker handel.

Du kan læse mere om nethandel på Wikipedia! Eller spørge os om hjælp her!