Den grimmeste farve i verden! Australierne har et bud!

Grimmeste farve brun grøn grim koala media

Australske marketingsfolk har fundet den grimmeste farve i verden!

Australien ledte efter den mest afskyelige farve de kunne finde på, til at putte på cigaretpakker. De spurgte ca. tusinde rygere om hvilken farve de syntes der så værst ud. Valget faldt på den grønne/brune farve kaldet Pantone 448C også kendt som “opaque couché”.

Farven på pakningen viste sig af give den værste følelse af lavkvalitets og farlig tobak. Ord som “beskidt” og den værste betegnelse, “død”, var tit sammenhængene med denne farve. Oliven grøn må ikke have været in, i dette år hvor den Australske regering iværksatte denne undersøgelse sammen med marketing bureauet GfK.

“Den grimmeste farve” blev sat på alle cigaret æsker i Australien, med sundhedsadvarsler der advarede om brugen ved tobak. Og allerede nu, kan de se at antallet af smøgpakker er faldet.

Australiernes statistik bureau siger at det almindelige husstands forbrug faldt 4.9 procent i hele det første år pakke kampagnen kørte. Og Australierne har også sat en højere skat på smøgpakkerne og love der begrænser hvorhenne du kan ryge, det har også haft en stor effekt.

Australiernes lov har også forbudt cigaretproducenter at have logo på pakkerne, så de ikke kunne blive markedsført. Der er også kommet billeder og grafik på pakkerne med den grimmeste farve, af folk med diverse ryge relateret sygdomme, som kræft eller en mand der er ved at dø.

Efter disse kampagner virker det sandsynligt at andre lande vil følge Australien i deres kamp mod rygning. Især Irland og England følger dette projekt nøje, og påpeger at dette fjerner den sidste måde at reklamere for tobak på.

Men selfølgelig kan mode og design verden ændre på dette! Den grimmeste farve kan skifte til den smukkeste i de rette hænder og med det rette værktøj

Er du enig eller har du et godt eksempel på hvor denne farve er blevet brugt? Så er du velkommen til at

Kontakte os!

Kilder:

The Gurdian / Irish Times / NYTimes